Bloglar

En Etkili Eticaret SEO Stratejileri

by MSMERDAN17 - Tem - 2020

Eticaret faaliyetleri temelde geleneksel ticaret mantığı ile aynı çalışır. Bu noktada eticaretin farkı ürün satışlarının web ortamında gerçekleşmesi ve yine para transferinin uygun web yazılım teknolojileri ile sağlanabilmesidir. 


Bunlara ek olarak eticaret faaliyetleri yürütülürken pazarlama, kampanya, reklam, stok yönetimi vb. faaliyetlerin de internet üzerinden sürdürülebilmesi için gerekli temel web yazılım teknolojilerine ihtiyaç duyulur.


Ülkemiz eticaret pazarına da yeni giriş yapan global anlamda en başarılı eticaret firması Amazon, web yazılım, tasarım, ürün çeşitliliği, kampanyalar ve reklamcılık gibi bir çok konuda en doğru stratejileri uygulayarak “Amazon” olmuştur. 


Peki Eticaret alanında başarıyı yakalamak için neler yapılması gerekir?
Öncelikle bir eticaret operasyonunu ele alırken yukarıda bahsetmiş olduğumuz kampanya, satış, web yazılım ve tasarım gibi unsurlara ilaveten SEO yani “Search Engine Optimization” faaliyetlerinin de çok önemli rol oynadığını unutmamak gerekir. SEO genellikle Google’ın arama motoru çalışma sistemine göre (algoritmalar) bir web sitesinin düzenlenmesi olarak tanımlanır. SEO’nun uygulanma sebebi ise Google aramalarında üst sıralarda görüntülenebilmektir. 


Bu nedenle SEO faaliyetleri sırasıdna belli başlı anahtar kelimeler, özgün içerikler ve link değişimleri gibi kritilere göre hareket edilir. Söz konusu web sitesi eticaret üzerine çalıştığı zaman aramalarda üst sıralarda çıkmak doğrudan doğruya kârınızı etkilemektedir. Bu nedenle yukarıda bahsi geçen eticaret elementlerinin başarıya ulaşıp ulaşmadığını anlamak için öncelikle SEO açısından doğru adımlar atmak gerekir.


Bu anlamda eticaret üzerine kurulmuş olan web sitesinin anahtar kelime ve SEO analizlerinin profesyoneller tarafından yapılması, başarıya ulaşmanızdaki ilk adım olacaktır. 

Son olarak, SEO ve özgün içeriklerle web sitesine çektiğimiz trafiğin yani potansiyel müşterilerimizin satın alma kararlarını pekiştirmek için sitenin ana sayfasını ve genel yapısını da belli başlı temeller üstüne oturtmak gerekir. Bu noktada web tasarım uzmanlarından eticaret web sitesi tasarı ve yazılımına yönelik yardım alınması en mantıklı çözümdür. Zira bir eticaret web sitesini ziyaret edip, satın alma eylemini hayata geçiren insan sayısı toplam ziyaretçi sayısına oranda müthiş derecede düşük seviyededir. Bu nedenle siteye çektiğiniz trafik kadar bu trafiğin kararlarını etkileyebilmek de eticaret operasyonlarında başarının anahtarlarından biridir.