Bloglar

Mobil Uygulamalar Neden Önemli?

by MSMERDAN17 - Tem - 2020

Günümüzün iletişim araçları içinde ilk sıralarda yer alan akıllı cep telefonlarıdır. Akıllı telefonların kullanması kullanıcıları tarafından neredeyse yüzde 50’ye ulaşmıştır. Amerika’daki araştırmalara göre kullanıcılar günde ortalama olarak 2 saat mobil cihazlarında vakit geçirmektedirler. Bu sebeple firmalar ya da işletmeler kullanıcılarına daha hızlı ulaşmak amacıyla mobil stratejilerini tercih etmeye başlamıştır. Firmaların web sitelerine bağlanmak için internet bağlantısını gerektirirken mobil uygulamaları ise zaman ve ortam kısıtlaması olmadan çevrimdışında bile bağlanabilmektedir. Böylece firmalar kullanıcıları için online hizmetler sunarak ürünlerine daha çabuk ulaşmaları sağlamaktadır. Web sitesi olup da mobil uygulaması olmayan firmalar müşterilerini büyük oranda kaybetmektedir. Çünkü müşteri belirlediği firma ile yakından takip etmek ister, hal böyle olunca uzun vadeli olarak o firmayla ilgili bağımlılığı azalır.

Etkileyici bir şekilde tasarlanmış mobil uygulaması müşteride güven uyandırarak o firmaya bağımlılığını artırır. Bu bağlamda müşteriler hedefledikleri firmaları yakından takip ederek haklarındaki en son bilgilerine ulaşabilirler Firmalar, kullanıcılar ile iş yaparken müşterinin memnuniyetliliklerinin yansımaları ön görülerek sadakatini kazanır.

 Mobil uygulamalarıyla büyük ya da küçük alanda ekonomik anlamında hizmet veren işletmeler hızlı bir şekilde müşteri kazanmak için gerekli bir yaklaşımdır. Firmanın marka imajı yükselir ve ürünlerin pazarlamasındaki oranı artar ve bu da işletmenin büyümesinde rol alır.

Kısaca mobil uygulama ile firmalar müşteriye doğrudan pazarlama imkanını sağlar ve müşterilerle sürekli bağlantı halinde olur. İşletmeler müşterilerle doğrudan iletişim sağlar, hedef kitlesi ve firmanın performansı artar.  Bunun yanında kullanım kolaylığı ile tek dokunuşla istenilene erişme imkânı sağlanır ve yepyeni müşterileriyle etkileşim kurma olanağını yaratır. Nitekim bu yolu izlemeyen firmalar amaçladığı kullanıcı kitlesine ulaşamayıp gittikçe piyasada değer kaybetmeye başlar.